Společně měníme vzhled zdravotnických zařízení

6. února 2017

Architektura interiéru hraje zásadní roli při fyzické a psychické léčbě pacienta.

Rádi bychom Vás v této brožuře seznámili se systémy Rockfon, které pomáhají vytvářet komfortní a zdravotně nezávadné interiéry zdravotnických zařízení a zároveň splňují přísné podmínky, které jsou na výrobky v takových objektech kladené.

Krása v zdravém prostoru

Podle výsledků různých výzkumů příjemné a tiché prostředí, které poskytuje pocit bezpečí, pozitivně ovlivňuje náladu pacientů a dokonce i proces léčení. Proto je důležité vybrat řešení, které poskytuje volnost při tvorbě návrhů, ale též splňuje sanitární a protihlukové požadavky.

Systémy Rockfon jsou projektovány tak, aby splňovaly vysoké nároky kladené na výrobky určené pro zdravotnické objekty, a to z hlediska akustiky, hygieny a bezpečnosti. Naše stropní desky dokonale pohlcují hluk (nejvyšší třída A). Zlepšují akustické podmínky v místnostech a omezují tak zdraví škodlivý hluk, který, jak je všeobecně známo, negativně působí na celý organismus.

Hygiena a bezpečnost

Odhadem až 10% pacientů je během hospitalizace infikováno. Tato nepřívětivá statistika se týká nemocnic celého světa a je dokázáno, že se netýká pouze oddělení chirurgie, ale k infekcím dochází i na rehabilitačních oddělěních. Jedním z důvodů jsou špatné sanitární a hygienické podmínky ve zdravotnických zařízeních.

Rockfon pomáhá svým řešením, které splňuje přísné hygienické požadavky ve zdravotnických zařízeních, taková rizika vzniku nemocniční infekce chceme eliminovat, a to i v prostorách s nejvyšším rizikem. Stropy Rockfon určené pro zdravotnické objekty se vyznačují vyšší životností a odolností vůči působení agresivních detergentů a dezinfekčních prostředků. 

Bakteriologická třída je základním parametrem pro splnění hygienickosanitárních požadavků ve zdravotnických zařízeních, včetně prostor s vysokou úrovní rizika. Tato třída určuje nejvyšší přípustnou hustotu výskytu jednotek tvořících kolonie mikroorganismů na metr krychlový vzduchu.

Systémy Rockfon MediCare obdržely v těchto testech bakteriologickou třídu od B10 až po nejvyšší B1. To znamená, že stropní systémy Rockfon splňují požadavky oblastí s různou úrovní rizika infekce ve zdravotnických zařízeních, od nemocničních chodeb po ambulance a operační sály. 

Související články