Design a akustika restaurace luxusního brněnského hotelu

9. března 2017

Během celého dne musí restaurace splňovat požadavky na rychlé odbavení velkého počtu lidí při kongresech, banketech či svatbách. Zároveň ale musí naplňovat představy o klidné romantické večeři při svíčkách.

Za návrhem této restaurace stojí architekti z Arch Design, s.r.o. Ing. Arch Alena Zemanová k projektu říká: „Jedná se o přístavbu druhé restaurace hotelu Maximus Resort. Restaurace slouží přes den převážně ke stravování účastníků kongresů s důrazem na velkou obrátkovost a rychlé odbavení, ve večerních hodinách pak jako á la carte s romantickou atmosférou a jedinečným 3D skleněným krbem. Konají se zde také různé oslavy a svatby. Ve všech těchto případech je nezbytná dobrá akustika všech prostor. Vzhledem k obrovské ploše oken (cca do 70 %) od podlahy až ke stropu, bylo nutné navrhnout vysoce kvalitní akustický podhled.“

Ve spolupráci se společností Rockfon bylo zvoleno řešení stropů v podobě Rockfon® Mono® Acoustic. Architektka Zemanová k tomu dodává: „Klasické děrované či jiné skládané podhledy se nám designově pro restauraci příliš nehodily. V podhledu je celá řada zapuštěných světel, ty se různě naklápějí podle aktuálního rozložení stolů a mnohdy se mění i vícekrát denně. Jako nejvhodnější jsme zvolili typ bezespárového akustického stropu Rockfon Mono Acoustic, který vyhovoval všem našim požadavkům na funkčnost i estetiku.“

1/3

Estetické stropy s výjimečnou akustikou

Stropní podhledy s monolitickým charakterem nabízejí možnost navrhnout stropy bez viditelných a rušivých spojů. Souvislý a elegantní povrch podporuje charakteristiku a identitu navrhovaného prostoru a nabízí značnou svobodu při projektování.

Stropy jsou vyrobeny z kamenné vlny o velké hustotě, proto ideálně fungují jako akustický absorbér pohlcující hluk a dokonale tak zajišťují akustické pohodlí a komfort. Stropy Rockfon mají díky zmíněné hustotě vynikající akustické vlastnosti. Důležitá je v tomto případě nejen výborná zvuková pohltivost (třída A), ale také velmi dobrá zvuková neprůzvučnost, kdy materiál zabraňuje nejen průchodu zvuku stropem, ale především jeho dalšímu šíření do okolí.

Povrch stropů je nově z drceného mramoru a vytváří hladkou a jemnou texturu, která perfektně doplní každý interiérový design. Pohledová strana je navíc doplněna bílou netkanou textilií. Hrany lícového povrchu jsou zkosené, takže lze spoje pohodlně vyplnit stěrkou. Zadní strana má ochrannou membránu proti tmavnutí podhledu vlivem stárnutí.

Vždy něco navíc

Důležitým faktorem je také rychlá údržba. Opravy i čištění lze provádět snadno a rychle bez vlivu na vzhled nebo akustiku povrchu, čímž se prodlužuje jeho životnost. Kontrolní vstupy do prostoru nad stropem lze zakrýt omítkou a zcela je tak integrovat, aniž by se narušil jednolitý povrch stropu.

Využijete-li naši síť certifikovaných instalačních pracovníků, můžete těžit nejen z následného servisu, ale také technické podpory přímo v místě instalace. Montáž je nyní ještě rychlejší díky omítce aplikované nástřikem.

Stahování a odkazy