Rockfon® CleanSpace™: řada, která překonává hygienické normy

23. února 2022

Díky dokonalé rovnováze mezi akustickým komfortem, čistitelností a odolností vůči vlhkosti a bakteriím vám naše řada Rockfon CleanSpace pomůže udržet bezpečné a sterilní prostředí.

Hygienické prostory jsou nutností

Materiály budovy hrají důležitou roli při omezování šíření bakterií a infekcí. V posledních letech se všeobecné povědomí o hygieně a sanitaci zvýšilo, a tak se lidé budou cítit příjemněji v interiérech, které jsou navrženy s ohledem na zdraví a pocit pohody uživatelů. Aby bylo možné těmto potřebám vyhovět, je více než kdy jindy důležité materiály používané v zastavěném prostředí pečlivě zvažovat.

Význam akustiky

Ve vnitřním prostředí jsme neustále vystaveni hluku. Činnosti, jako jsou rozhovory, hudba na pozadí, telefonování a každodenní šum, jimž jsme den co den vystavováni, nejenže poškozují naše zdraví a narušují pocit pohody, ale ztěžují nám i soustředění. Počet důkazů, které odhalují škodlivé dopady znečištění hlukem, roste [1], a je tedy důležité, abychom na tuto skutečnost nějak reagovali.

Důležitou součástí řešení jsou materiály, protože některé povrchy mohou odrážet zvukové vlny zpět do prostoru, a vytvářet tak v interiéru hlučné prostředí. Zvukově pohltivé materiály mohou na druhou stranu regulovat hladinu okolního zvuku, zatímco zvuková izolace může zabránit šíření hluku z jednoho prostoru do druhého. Začleněním akustických výrobků do návrhu interiéru můžete vytvořit pohodlné a bezpečné prostory, které mohou ovlivnit vše od výkonu ve školách a kancelářích až po rychlost uzdravování pacientů ve zdravotnických zařízeních.

 

S řadou CleanSpace jsme chtěli vytvořit jednoduchou řadu akustických stropních desek, které jsou určeny do hygienických prostor. A slovem jednoduchou nemyslíme méně pokročilou, nýbrž snadnou na pochopení. Na trhu je velké množství čistitelných desek a panelů a může být obtížné určit, jaké produkty mohou vyhovovat různým požadavkům na čistitelnost. Zavedením řady CleanSpace se snažíme našim zákazníkům přiblížit a vysvětlit, jakou desku by si měli na základě požadovaného způsobu čištění svých hygienických prostor zvolit. Navíc je nám jasné, že pandemie onemocnění COVID-19 potřebu hygienických prostor zvýšila, a proto nyní máme v nabídce desky testované pro mnoho typů dezinfekčních metod – například pomocí UVC a ozónu.

Megan Thorn

Produktová manažerka

Související články