Rockfon® Senses: Získejte svěží vzhled interiéru s přírodními prvky pro každý smysl

Svěží, moderní, biofilní design vytvořený z alpských květin, travin a listů. Rockfon Senses kombinuje organické materiály s vysoce výkonnými akustickými panely.

rockfon senses

Rockfon® Senses s povrchem „leaves“

Rozvíjejte biofilní design s prvky přírody

Život na Zemi se mění s tím, jak čelíme narůstající environmentální krizi, pandemickým nemocem a výzvám vyplývajícím ze života ve složité a vysoce digitalizované globální společnosti. Je to jasný důkaz toho, že musíme jednat a změnit vnímání způsobu, jakým ovlivňujeme naše okolní prostředí. Vznikl trend, kdy se designová řešení posouvají k udržitelnějšímu profilu a zaměřují se na pocity pohody a jejich dopad na planetu a lidstvo.

Lidé pozvou přírodu do svých interiérů pomocí barev a přírodních materiálů. Rostoucí povědomí o holistickém designu se zaměřuje na udržitelnost a potřebu obnovit spojení s přírodou jako na hlavní hnací sílu budoucích designových řešení. Lidé si uvědomují, jak jejich okolí ovlivňuje jejich chování, a očekával bych, že se dočkáme designových řešení, kterých se lidé budou moci dotýkat a cítit je. Holistický přístup k designu ovlivní to, jak výrobky a řešení podporují pocit pohody a pomáhají lidem spojit se s přírodou,“ řekl Christian Klinge, ředitel inovací ve společnosti Rockfon.

Zapojení přírodních materiálů, denního světla a zelených rostlin při vytváření efektivního a příjemného prostředí jsou jádrem trendu biofilního designu. Lidé se vyvinuli tak, aby pracovali v přírodě a s přírodou. Navzdory městské industriální společnosti na ni nejsme dobře adaptováni, ale spíše toužíme po přírodě a její síle. Navrhování s využitím přírodních prvků nám pomáhá snižovat naši uhlíkovou stopu a posilovat zdravotní přínosy, jako je snížení krevního tlaku a příznaků stresu.

Navrhujte interiérové prostory, které ovlivňují všechny smysly

Jako lidi nás samozřejmě přitahují prostory s přirozeným světlem, čerstvým vzduchem a zelení. Tato náklonnost, známá také jako biofilie, je hluboce zakořeněna v naší DNA. Moderní pokrok v industrializaci a digitalizaci však vedl ke vzniku prostředí, které nás od mnoha těchto základních zkušeností odřízlo.

Začíná nová éra a my se chceme znovu spojit s přírodou, protože se ukázalo, že toto odloučení má negativní vliv na naše celkové zdraví a pocit pohody. Vzhledem k tomu, že více než 90 % času trávíme v interiéru, je trend používání organických materiálů v interiérech důležitější než kdy jindy. Architektura interiéru je jednou z různých vrstev prvků vyvolávajících emoce a pocity. Interiérový design by měl působit na všechny smysly, aby se všechny prvky spojily a vytvořily dokonalé vnitřní prostředí.

Naše smysly hrají významnou roli v tom, jak prožíváme své okolí a jak na něj reagujeme. Smysly hmatu, čichu, zraku a zvuku současně interpretují kvalitu a pohodlí v prostoru. Náš mozek kombinuje všechny tyto vjemy a vytváří multisenzorický zážitek a získané informace následně ovlivňují naši náladu, chování a celkovou pohodu.

Místo s příjemnou vůní

Příjemná vůně dokáže zlepšit naši náladu a vyvolat touhu zůstat uvnitř déle. Přírodní esence z rostlin a přírodních materiálů vyrovnávají, harmonizují a podporují zdravé prostředí. Jsou spojovacím článkem pro inspiraci a pozitivní asociace mezi prostorem a jeho obyvateli. Rozptýlení přírodní vůně do prostředí pracovního prostoru může zaměstnancům účinně pomoci se uvolnit a soustředit.

Zvukové akustické prostředí

Nastavení správného tónu interiéru je zásadní, protože nechcete, aby byl váš prostor plný hluku a rušivých vlivů, nebo naopak zcela tichý. K vytvoření zdravého prostoru je třeba najít rovnováhu mezi tichem a skvělým zvukem. Mnoho studií prokázalo, že nežádoucí hluk negativně ovlivňuje naši koncentraci. Způsobuje, že jsme podráždění, protože každý pohyb v nás může vyvolat nepříjemný pocit. Interiéry by proto měly být schopny pohlcovat nežádoucí hluk a vyvažovat ho akustickými opatřeními, aby design vypadal stejně dobře jako zněl.

Holistický přístup k designu ovlivní to, jak výrobky a řešení podporují pocit pohody a pomáhají lidem spojit se s přírodou.

Christian Klinge

ředitel inovací ve společnosti Rockfon

Interiéry zaměřené na hmat

Textury interiérových prvků mohou významně ovlivnit vzhled prostoru a pocit z něj. Volba vizuální estetiky s pečlivě vybranými texturami, povrchy a materiály může podpořit pohodlí a povzbudit interakci. Začlenění přírodních prvků může zvýšit spokojenost a pocity pohody, protože je hnacím motorem pro spojení mezi obyvateli. Rovnováha mezi tvrdými a měkkými materiály, drsnými a hladkými, zajistí plně funkční prostor.

Vizuálně přitažlivá scéna 

Vzhled designu je přitažlivý pro náš nejzřetelnější smysl. Jak vypadá, barevnost, osvětlení a použití přírodních prvků ovlivní naši náladu, produktivitu a pocit pohody. Vzhled vyžaduje pečlivé zvážení, protože stimuluje požadovanou odezvu, přičemž barvy jsou jednou z klíčových složek, které spojují interiér se značkou nebo konkrétní emocí. Vzhled vyvolává určité nálady, které jsou v souladu s estetickou vizí a navrženým pocitem z prostoru.

Přidejte do svých návrhů současnou biofilní texturu pomocí řešení Rockfon® Senses

Akustické panely Rockfon Senses jsou vyrobené z voňavých květů alpských luk, travin a listů, přinášejí krásu přírody příjemnou na dotyk a vnesou do vašeho interiéru závan čerstvého vzduchu.

Věříme, že je důležité navrhovat pro každý smysl. Proto jsme ve spolupráci s rakouskou společností Organoid Technologies GmbH vytvořili tuto produktovou řadu, která kombinuje nejlepší možné zvukově absorpční vlastnosti kamenné vlny s přirozeně krásnými materiály Organoid®.

Panely Rockfon Senses jsou navrženy tak, aby vytvářely biofilní prostory a vnášely krásu přírody do vnitřního prostředí. Kromě vynikajících akustických vlastností, přinášejí jejich přirozeně uklidňující textury zážitek jako z jiného světa, který působí na všechny smysly obyvatel. Použité materiály navíc pocházejí z udržitelných zdrojů a jsou ručně opracovány a vyrobeny ze 100% organických surovin v CO2 neutrálních zařízeních, takže používáním řešení Rockfon Senses významně přispíváte k podpoře růstu trendu zelené architektury.

„Začlenit Rockfon Senses do vašeho návrhu je velmi snadné. Řada stěnových panelů se dodává v pěti přírodních površích – od svěžích jarních květin po delikátní spadané listí nebo texturované alpské seno. Po výběru povrchu, který doplní váš prostor, zabere instalace jen několik minut a je stejně snadná jako pověsit nástěnnou malbu na zeď. „Plug and play“. Pozvěte do svého prostoru kousek přírody a užijete si klid a úlevu od stresu, které zelené okolí nabízí spolu se zvukově absorpčními vlastnostmi třídy A,“ říká Marie Oskarsson, produktová manažerka ve společnosti Rockfon.

Navštivte stránku produktu Rockfon Senses a zjistěte více