Prostory stejně ohromující, jako je jejich zvuk s Rockfon Mono Acoustic

Navrhněte architektonický triumf s nadčasovým charakteristickým vzhledem a brilantní akustikou pomocí Rockfon Mono Acoustic.

rockfon mono acoustic

Rockfon® Mono Acoustic v budově soudu v Amsterdamu

Nadčasový design se vyznačuje silným smyslem pro místo a souvislostmi s lokalitou, okolím a funkcemi, které se do něj prolínají. Volba barev, textur, tvarů, forem a materiálů odráží a maskuje prostor v jeho okolí a účelu. 

Adaptabilní architektonický design s využitím více udržitelných materiálů pro budoucnost

Architektura je aktivním odvětvím, které snadno přijímá informace, komunikaci a technologie do svého oboru. Účelem architektonického návrhu je zlepšit lidský život a v současné době hnutí směřuje k ohleduplnosti, pohodě a pohodlí v prostorách. Záměrem je vytvořit nadčasové, svobodné, radostné a pohodlné prostory pro všechny fáze a činnosti v lidském životě. S novými technologiemi v oboru architektura vítá prvky a designové trendy zaměřené na materiály, konstrukce a nové struktury.

S probíhajícím ekologickým hnutím by stavební materiály měly podporovat recyklované materiály a systémy s uzavřeným výrobním cyklem a zároveň získávat certifikace udržitelnosti jako jsou například WELL, LEED nebo BREEAM. Tento trend ekologicky uvědomělé architektury navíc podporuje úzký vztah k přírodě s využitím přírodních prvků a materiálů, čímž kultivuje nadčasovou architekturu.

Nadčasový design v moderním kontextu

Moderní industriální styl je podmanivou kombinací syrových interiérových prvků s přirozeným světlem a vysokými stropy. Úhly, tvary a linie jsou inspirovány tradičními technikami, avšak při použití v kontextu inovací nevidí moderní industriální styl žádné hranice kreativity. Harmonizuje funkčnost a minimalismus prostoru a zároveň maximalizuje půvab a nadčasovou krásu různých forem a tvarů. Základem v umělecké tvorbě je představa vysoce kvalitních surovin, přičemž nepravidelné, drsné a hladké povrchy doplňují design interiéru.

Futuristické architektonické návrhy propojují minulost s budoucností a zajišťují, že si udrží svou hodnotu i v průběhu času. Při navrhování nové budovy se navíc jedná o velkou investici času, peněz a úsilí. Proto by toto nové místo mělo být schopno doplnit jak současný kontext, tak budoucí aplikace. Jinými slovy, architektonické návrhy by měly být oceňovány a opečovávány po mnoho let. Účel budovy se může změnit, ale použité stavební materiály by měly být schopny obstát ve zkoušce času.

Klíčové poznatky při navrhování nadčasové architektury

Architektonický návrh by měl zahrnovat všech pět stěn, což znamená, že pro vytvoření pocitu nadčasovosti je důležitý také návrh stropu. Jednoduchý bílý strop může v prostoru vyvolat pocit čistoty a klidu, zatímco strukturovaný nebo vzorovaný strop mu může dodat teplo a charakter. V neposlední řadě je důležité používat pokud možno přírodní materiály, aby se vytvořil pocit organičnosti a nadčasovosti. Kámen, dřevo a kov jsou pro tento účel skvělou volbou. Materiálnost a funkčnost prostoru musí být esteticky a harmonicky vyváženy.

Kromě toho je pro vytvoření pocitu nadčasovosti klíčové také osvětlení. Teplá svítidla pomohou vytvořit útulnou atmosféru, zatímco chladné LED osvětlení může působit modernějším dojmem.

Dalším důležitým faktorem, který je třeba při navrhování prostoru zohlednit, je akustika. Špatná akustika může způsobit, že místnost bude hlučná a budete se v ní cítit nepohodlně, zatímco dobrá akustika může zpříjemnit pobyt uvnitř.

Kamenná vlna je vynikající akustický materiál, který pomáhá pohlcovat zvuk a vytvářet klidné prostředí. Je také ohnivzdorná, což znamená, že ji lze použít ve veřejných prostorách bez rizika šíření požáru. Kromě toho mohou stropní panely z kamenné vlny pomoci přidat do prostoru další textury a vizuální zajímavost a zároveň zlepšit akustiku.

Vystihněte ducha svého nadčasového designu s Rockfon Mono Acoustic

Při navrhování interiérů může být skutečnou výzvou zajistit, aby byl prostor nejen vizuálně přitažlivý, ale také aby představoval příjemné prostředí pro trávení času.

Jste připraveni přemýšlet jinak? Přemýšlejte o Rockfon® Mono® Acoustic. Toto inovativní řešení vám umožní získat charakteristický vzhled s brilantní akustikou jediným mistrovským tahem. Systém Mono Acoustic, vyrobený z recyklovatelné kamenné vlny z přírodních zdrojů, odráží dnešní nadčasové designové trendy díky použití více udržitelných materiálů a hladkých organických povrchů.

„Stojí za zmínku, že Rockfon Mono Acoustic má velký přínos pro pohodu uživatelů, a to nejen díky zlepšení akustiky místnosti. Mono Acoustic poskytuje 87% odraz světla a 99% rozptyl světla, čímž také zlepšuje přirozené světelné pokrytí každé místnosti. To následně snižuje potřebu intenzivního umělého osvětlení. Studie prokázaly, že čím většímu množství přirozeného denního světla jste během dne vystaveni, tím lépe v noci spíte – takže pobyt v prostoru vybaveném systémem Rockfon Mono Acoustic má pozitivní vliv na individuální pohodu nejen během vašeho pobytu v budově, ale i dlouho poté, co ji opustíte,“ uvedl Edward Blake, produktový manažer ve společnosti Rockfon.

Rockfon Mono® Acoustic otevírá neomezené možnosti pro navrhování a tvarování úchvatných architektonických stropů s úžasným světlem a vynikající akustikou. Ať už při instalaci na plocho, do šikma nebo do oblouku, budete mít úplnou svobodu pro vaši kreativitu.

Zajistěte své návrhy nejen proti hluku, ale i proti působení času. Nechte Rockfon Mono Acoustic vytvořit flexibilní akustické zóny a uspořádání interiéru, které se přizpůsobí změnám. Začněte návštěvou Rockfon Mono Acoustic a utvořte svůj příští akustický návrh s námi. 

Navštivte stránku produktu Rockfon® Mono ® Acoustic a zjistěte více.

Strop Rockfon Mono Acoustic je v průhledném foyer poutavým prvkem, protože se jedná o bezesparý, plochý a jemně zrnitý elegantní systém, v němž lze skrýt všechny druhy instalací. Tento systém navíc plně vyhovuje akustickým požadavkům, které musí tato honosná a veřejná budova splňovat.

Luuk Dietz

Architekt a projektový manažer ve společnosti Kaan Architecture